RWM lansează runda publică de finanţare prin SeedBlink pentru strângerea a 1,948,000 Eur pentru Dinamo 1948

Red&White Management SA (RWM) deschide pentru Dinamo 1948 un drum 100% nou în România – modalitatea integral transparentă de a oferi oricărui iubitor de sport, din România sau din afara ţării, oportunitatea de a cumpăra acţiuni la Red&White Management, compania care deţine 80,7% din clubul Dinamo 1948, prin intermediul platformei specializate de crowdfunding SeedBlink. Spre deosebire de o donaţie, cum se practică în fotbalul românesc, prin subscrierea pe platforma SeedBlink, investitorii devin acţionari. Astfel, ca acţionar, orice investitor beneficiază de o potenţială multiplicare a investiţiei, proporţională cu succesul proiectului #Dinamo2028. Mai mult, acţionarii fac parte din guvernanţa companiei şi dobândesc o voce în momentul deciziilor importante de pe parcursul proiectului.

Proiectul #Dinamo2028 îşi propune ca în următorii 5 ani, echipa Dinamo 1948 să devină cel mai iubit şi respectat club din România. Conform previziunilor actuale ale proiectului, valoarea companiei este previzionată a atinge 53.7Mn. Euro, o creştere de peste 3 ori, bazată pe trei piloni cheie: creşterea performanţei sportive după cele mai moderne practici din fotbalul internaţional, crearea celei mai puternice şi loiale comunităţi de suporteri şi un management profesionist, care să asigure o guvernanţă corporativă echilibrată a clubului.

Ţinta acestei runde de finanţare este atragerea sumei de 1,948,000 Euro care, adăugată sumelor deja comise din partea investitorilor ancoră, ar ajunge la un total de 4,348,000 Euro. Astfel, investitorii care subscriu prin SeedBlink pot ajunge în total la o deţinere de 12.4% în RWM. Acest procent corespunde cu evaluarea proiectului la momentul actual, de 13.8Mn. Euro, înainte de rundă. Runda publică de finanţare este deschisă până în data de 16 iulie 2023.

Ȋn conferinţa de presă dedicată lansării rundei publice de finanţare, desfăşurată la Muzeul Fotbalului, compania a anunţat în premieră și un număr limitat de pachete de beneficii pentru primii 240 de investitori. Acestea cuprind, pe lângă bilete şi abonamente pentru meciurile disputate pe Arena Naţională în sezonul 2023-2024, mai multe obiecte colectibile de suflet, în ediţie limitată, precum şi certificate care să ateste calitatea de investitor în club.

Proiectul are nevoie de injecţii de capital în valoare de 13Mn. Euro. După finalizarea rundei actuale de finanţare prin SeedBlink, RWM planifică atragerea unui capital suplimentar de 4Mn. Euro (prin investitori ancoră și plasament privat) și 4Mn. Euro prin emisiune de obligaţiuni corporative până la data de 06.2024, pentru a atinge ţinta necesară de capital de 13Mn. Euro. Pentru protejarea investiţiei tuturor investitorilor, compania a prevăzut aplicarea unui mecanism de anti-diluare la momentul de exit, pentru contrabalansarea diluărilor din următoarele majorări de capital.

Sumele atrase vor fi folosite pentru transferurile viitoare de jucători, investiţii în infrastructura sportivă, cât şi pentru pre-finanţarea capitalului de lucru necesar derulării proiectului până în 2026, când se estimează că FC Dinamo 1948 va deveni profitabil.

“Până în prezent, am atins borne importante asumate, cum ar fi aprobarea planului de reorganizare modificat de către adunarea generală a creditorilor, asigurarea condiţiilor necesare susţinerii performanţei sportive în vederea calificării în Superligă şi îndeplinirea condiţiilor necesare obţinerii licenţei pentru sezonul următor. Aceste lucruri au fost posibile pentru că toate persoanele implicate au format o echipă, care a tras în aceeaşi direcţie. Ȋn prezent, provocarea noastră este ridicarea interdicţiei transferurilor în timp util pentru pregătirea lotului în următorul sezon, confirmarea planului de reorganizare şi atragerea cât mai multor suporteri, iubitori de fotbal şi al sportului în general, în proiectul #Dinamo2028.” a declarat în cadrul conferinţei de presă Eugen Voicu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Red&White Management SA.